Placinta cu praz

de Criss in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2014 | 7207 vizualizari

 

Placintele si tartele de acest gen sunt tare pe placul lui Alex, astfel ca le pregatesc de cate ori am ocazia sau imi cere el. De aceasta data am primit de la o prietena o legatura mare de praz proaspat si bio chiar din gradina ei si am pregatit o placinta cu umplutura de praz si cascaval, o combinatie delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -500 g faina
  • -200 g unt
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • -o legatura mare de praz (cam 1 kg)
  • -200 g cascaval
  • -3 oua
  • -200 g smantana
  • -sare,piper
  • -3 linguri ulei
  • -1 galbenus pentru uns placinta
  • -1 lingura pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.  

Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper. Se bat ouale, se adauga cascavalul ras si smantana si se amesteca cu prazul calit.

Aluatul se imparte in doua bucati, cam 1/3 si 2/3. Bucata mai mare se intinde intr-o forma de tort detasabila astfel incat sa acopere si marginea formei. Peste aluat se presara o lingura pesmet care are rolul de a absorbi umezeala compozitiei. Se pune umplutura iar cu restul de aluat se acopera placinta. Se unge cu galbenus de ou si se coace placinta pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

marieta 1

04.09.2014, 13:38

arata bine,o s-o incerc si eu,pana atunci o pun la favorite!

Lia_ 1

04.09.2014, 20:47

favo

Criss 1

05.09.2014, 05:25

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu cascaval